Thai porakkum naalai..
Vidiyum Nalla velai..Pongapaalu vellam pola paayalam..
Achu vellam pacharisi vetti vecha sengarumbu
athanaiyum thithikura naal than!
இனிய பொங்கல் / மகர சங்கராந்தி நல்வாழ்த்துக்கள்.
Happy Pongal / Makara Sankaranthi wishes
மகர சங்கராந்தி அல்லது பொங்கல் திருநாள் என்பது, நவக்ரஹங்களில் ஒன்றான சூரிய பகவான் ராஜ்ய பாவமான தனுர் ராசியில் இருந்து கர்ம ஸ்தானமாகிய மகர ராசிக்கு சஞ்சரிக்கும் புனிதமான நாள். இந்த நன்னாளில், சூரிய பகவான் தன ரதத்தை வடக்கு நோக்கி திருப்புவதாக சொல்லப்படுகிறது... ஆனால் உண்மையில் பூமாதேவி ஆனவள் தெற்கில் இருந்து வடக்கு நோக்கி நகர்கிறாள்... இந்த கால கட்டதில் பயிர்கள் செழித்து வளர்ந்து அறுவடைக்கு தயாராகும்.... மேலும் சூரிய பகவான் தன்னுடைய பலத்தில் 50% திரும்ப பெற்று தன்னுடைய உச்ச ராசி நோக்கி செல்கிறார்...
இந்த நல்ல நாளில், ஆத்மா காரகனான சூரிய பகவானுக்கு நன்றி கூற அவருட காலமாகிய சூரிய ஹோரையில் அவருக்கு பொங்கல் படைத்து நிவேதனம் செய்கிறோம். அப்படி பார்க்கும் போது, இந்த மன்மத ௵ல் மகர சங்கராந்தியானது வியாழன் 55நாழிகை - 14வினாழிகை அதாவது வெளிக்கிழமை அதிகாலை 4 மணிக்கு மேல் சம்பவிக்கிறது.... அதனால் அன்று சூரிய ஹோரையான மதியம் 12 மணி முதல் 1 மணி வரை பொங்கல் வைத்து நிவேதனம் செய்யக்கடவது என்பது ஜோதிட விதி.
அனால் ஜோதிடர்கள் என்று மார்தட்டிகொள்ளும் சில அற்ப ஜீவிகள், தாமும் எல்லோராலும் கவரப்படவேண்டும் என்ற அற்ப எண்ணத்தினால்/ தமக்கு தெரிந்ததை கூறி மக்களை குழப்பி விடுகிறார்கள்... இதனால் செய்கின்ற பலன்கள் யாவும் பயனற்றதாக போய்விடும் என்பதை யாரும் அறிவதில்லை. அப்படி அவர்கள் செய்ய காரணம்... ??? அன்று மாத பிறப்பு வேறு சம்பவிப்பதால் தர்ப்பணம் செய்ய கால தாமதமாகும் என்பதாலும், மதிய உணவு அருந்த நேரமாகும் என்பதாலும் அப்படி சொல்லி-விடுகிறார்கள்... இது மஹா பாப செயல் என்பது அறிவதில்லை... உண்மையில் அவர்கள் பரிதாபத்திற்கு உரியவர்கள் என்பதே நிதர்சனமான உண்மை. இந்த தவறுக்கு சப்பை கட்டுகட்டி வரிந்து கொண்டு வருபவர்களும் நெறைய பேர் உண்டு. ஒன்றை மற்றும் தெரிந்து கொள்ளுங்கள்...
ஜோதிடம் என்பது ஒரு தனிப்பட்ட அறிவியல்... தெரியாதவர்கள் அதில் தமது அரை-குறை ஞானத்தை வைத்து தயவு செய்து நவ-க்ரஹங்களுடன் விளையாடாதீர்கள்... அவற்றின் தாக்கம் அதி வீர்யமாக இருக்கும். அவற்றின் பலத்தினால் அவர்களுடைய தசா-பத்திகளில் அதி பயங்கரமான விளைவுகளை சந்திக்க நேரிடும் என்பதனை நினைவூட்ட விரும்புகிறேன்...
Besides rice and milk the ingredients of this sweet dish include cardamom, jaggery, raisins,Green gram (split), and cashew nuts. Cooking is done in sunlight, usually in a porch or courtyard, as the dish is dedicated to the Sun god, Surya. The cooking is done in a clay potthat is decorated with coloured patterns called kolam. Pongal has two variants, one sweet and one savoury. The dish is served on banana leaves.
Cooking pongal is a traditional practice at Hindu temples during any part of the Temple Festival in Tamil Nadu.
The main event, also known as Thai Pongal, takes place on the second of the four days. This day coincides with Makara Sankranthi, a winter harvest festival celebrated throughout India. It marks the start of the Uttarayanam, the day of the sidereal solstice when the sun purportedly enters the 10th house of the Indian zodiac i.e. Makara or Capricorn.
In the Tamil language the word Pongal means "overflowing," signifying abundance and prosperity.
During the festival milk is cooked in a vessel. When it starts to bubble and overflow out of the vessel, freshly harvested rice grains are added to the pot. At the same time other participants blow a conch called the sanggu and shout "Pongalo Pongal!"They also recite "Thai Pirandhal Vazhi Pirakkum" ("the commencement of Thai paves the way for new opportunities"). This is repeated frequently during the Pongal festival. The "pongal" is then served to everyone in the house along with savories and sweets such as vadai, murukku, paayasam.
Tamils decorate their homes with banana and mango leaves and embellish the floor with decorative patterns drawn using rice flour.rangolis are drawn on doorsteps. Family elders present gifts to the young.The Sun stands for "Pratyaksha Brahman" - the manifest God, who symbolizes the one, non-dual, self-effulgent, glorious divinity blessing one and all tirelessly. The Sun is the one who transcends time and also the one who rotates the proverbial wheel of time..
Iniya Pongal Nal Vazhuthukal 🌾
🌾
Pongal O Pongal 🙏🏼
SARKARAI PONGAL
Ingredients
» 1 cup Raw Rice
» 1/2 cup Green Gram Dal
» 1 cup Milk
» 3 cups Jaggery (powdered)
» 4 tbsp Ghee
» 2 tbsp Cashewnuts
» 2 tbsp Raisins
» 5 no Cardamoms (powdered)
» 2 no Cloves (powdered)
» 1 small piece Nutmeg (grated or powdered)
» A pinch of Saffron
» 2 1/2 cups Water
Method
1. Roast dry the green gram dal for a couple of minutes.
2. Cook the rice and green gram dhal with 2 1/2 cups of water and 1 cup milk in the microwave and set aside.
3. Dissolve the jaggery in 3/4 cup water and cook on a low heat till the jaggery melts.
4. Strain the jaggery to remove the dirt.
5. Put the syrup once more on the heat and stir till it becomes slightly sticky.
6. Add the cooked rice and dhal.
7. Heat the 4 tbsp ghee.
8. Fry the cashewnuts and raisins and add to the pongal.
9. Add the powdered cardamoms, cloves nutmeg and saffron.
10. Mix well and serve hot.
» 1 cup Raw Rice
» 1/2 cup Green Gram Dal
» 1 cup Milk
» 3 cups Jaggery (powdered)
» 4 tbsp Ghee
» 2 tbsp Cashewnuts
» 2 tbsp Raisins
» 5 no Cardamoms (powdered)
» 2 no Cloves (powdered)
» 1 small piece Nutmeg (grated or powdered)
» A pinch of Saffron
» 2 1/2 cups Water
Method
1. Roast dry the green gram dal for a couple of minutes.
2. Cook the rice and green gram dhal with 2 1/2 cups of water and 1 cup milk in the microwave and set aside.
3. Dissolve the jaggery in 3/4 cup water and cook on a low heat till the jaggery melts.
4. Strain the jaggery to remove the dirt.
5. Put the syrup once more on the heat and stir till it becomes slightly sticky.
6. Add the cooked rice and dhal.
7. Heat the 4 tbsp ghee.
8. Fry the cashewnuts and raisins and add to the pongal.
9. Add the powdered cardamoms, cloves nutmeg and saffron.
10. Mix well and serve hot.
VENN PONGAL IS WHITE ONE
- 1 cup raw rice
- ¼ cup moong dal
- 4 cups water
- Salt to taste
For seasoning
- 2-3 tbs ghee
- 1 tsp pepper
- 1 tsp jeera
- A generous pinch of asafetida
- Curry leaves
- 5 to 6 cashews
Method
- Dry roast the moong dal for one to two minutes, till fragrant.
- Wash the rice and pressure cook along with the dal for about four to five whistles.
- When the pressure goes down, open the cooker and lightly mash the rice
- Heat the ghee, add pepper, jeera, asafetida, curry leaves and finally the cashew
- Saute till the cashew is golden and pour over the pongal.
No comments:
Post a Comment